7 okt 2023 - Afgelopen weekend is de Grote Clubactie gestart. Ook jij kunt loten kopen en verkopen waarmee je de vereniging enorm helpt. Het is vrij makkelijk!

Je kunt de loten kopen via deze link: [hier]

Als je op de link klikt heb je vervolgens ook diverse mogelijkheden om de verkooppagina met andere te delen.

1 lot kost maar 3 euro!

We hebben ook superloten. Een super lot kost 150 euro en bestaat uit 50 gewone loten. Interesse of ken je iemand die interesse heeft? Neem dan contact op met Patricia Menzo, Xam Vriezelaar of Shireen Franssen.

De hoofdprijs is maar liefst 100.000 euro! Meer informatie over de trekkingsuitslag en het prijzenpakket vind je [hier]


28 aug 2023 - Op 17 november roepen wij onze nieuwe prins(en) (m/v) uit!

Iedereen is van harte uitgenodigd om samen deze spannende avond mee te maken. En geheel volgens traditie kunt u zich inschrijven om te raden wie er uitgeroepen wordt/worden.

Poster Proclamatie 2023/2024

Link naar bericht op Facebook


3 juni 2021 - Gisteren hebben wij wederom een triest bericht ontvangen. Cees van Woerkum is overleden.

Cees was 35 jaar lid en in deze periode heeft hij veel voor onze vereniging betekend. Cees was Prins in 1988, Oud Prins (OP) en is daarna jarenlang de Woordvoerder van de OP’s geweest. Gedurende de afgelopen 7 jaar gaf Cees bovendien bezielend en inspirerend leiding aan onze vereniging als voorzitter en was hij tevens 2e penningmeester.

Altijd in voor een kwinkslag en gezelligheid, maar serieus als ’t nodig was. Cees kon met iedereen goed overweg en hij laat een onuitwisbare herinnering achter. We zullen hem zeer gaan missen.

Cees, bedankt en rust zacht.

Link naar bericht op facebook


3 december 2020 - Gisteren hebben wij weer een triest bericht ontvangen. Theo van Kempen is overleden.

Theo was 37 jaar lid en in deze periode heeft hij veel voor onze vereniging betekend. Hij trad nooit op de voorgrond, maar was een harde werker.

Theo was raadslid, res.adjudant, Prins in 2001, Oud Prins en de laatste 11 jaar zat hij in de prinsencommissie.

Wij gaan zijn uitbundige lach missen, want dat kon hij wel, lachen. Hij had nooit slechte zin.

Theo bedankt en rust zacht.

Link naar bericht op facebook


20 november 2020 - Gisteren hebben wij het trieste nieuws ontvangen dat ons zeer gewaardeerd lid Piet van de Laar is overleden. Tijdens zijn 35 jaar lidmaatschap heeft Piet veel betekend voor De Lotbroekers.

Jaren was hij als adjudant de steun en toeverlaat van vele prinsen en prinsessen. Daarnaast was hij actief als penningmeester. Recent werd Piet nog als markies geïnstalleerd. Een eer die maar voor zeer weinigen is weggelegd.

Dank je wel, Piet. Rust zacht.

Link naar overlijdensbericht


20 mei 2020 - MEDEDELING

klik hier voor ons persbericht met betrekking tot seizoen 2020-2021.


20 februari 2020 - OPTOCHTBAL komende maandag van OV CV De Lotbroekers bij Hendriks Sportpaleis begint al om 17:11 (i.p.v. 20:11).

DJ Paul zorgt voor de muziek en de keuken is natuurlijk geopend voor een lekkere snack.

ALAAF!23 november 2019 -

Allereerste Vorst Wiel I bij CV De Lotbroekers

Zaterdagavond 23 november 2019. Buiten is het herfst en koud en nat, maar in Narrentempel Hendriks Sportpaleis is het gezellig druk. Carnavalsvereniging De Lotbroekers gaan hun nieuwe Heerser uitroepen. De sfeer is feestelijk en men geniet van mooie optredens van o.a. dansmarietje Fabiënne, BVLK-winnaar Xam, zanggroep Ummer d’r Letste en van een mystery optreden van een groep Lotbroekers-dames, De Mosseltjes, zoals ze zichzelf noemen. Ze nemen de zaal mee onder de klanken van Riverdance en Michael Flatley. En tot slot zangduo Spik & Span - als uitsmijter van de avond - en de kers op de taart van een onvergetelijke proclamatie-avond.
Om 22:11 uur wordt er tijd ingeruimd om op plechtige wijze afscheid te nemen van het regerende prinsenpaar Ralph I en Shireen I. We kijken allemaal terug op een bijzonder mooi en onvergetelijk carnavalsseizoen. Hartelijk bedankt namens alle Lotbroekers!

Gedurende de avond klinkt zo nu en dan de ‘tune’ van Pink Panther. Is inspector Clouseau in de zaal en zoekt hij een nieuwe heerser? En dan is rond 23:00 uur het grote moment aangebroken, maar inspector Clouseau heeft nog steeds niemand gevonden. Wat nu? Er wordt besloten dat we dan maar iemand in de zaal aanwijzen als nieuwe heerser. We krijgen hulp van geheim agent 007. Het licht gaat uit en terwijl de spannende James Bond-muziek klinkt zoekt President Rob met zijn zaklamp naar een mogelijke kandidaat. Wie gaat het worden? Maar dan plotseling gaat het licht weer aan en zien we allemaal dat onze nieuwe Hooglustigheid is geworden: Wiel Vleugels!!
Juichend en dolgelukkig presenteert hij zich aan het publiek. Aangezien Wiel 22 jaar geleden al eens prins bij De Lotbroekers is geweest, wordt hij nu geproclameerd als Vorst Wiel I, een unieke gebeurtenis, want hij is de allereerste Vorst bij de vereniging. We wensen Vorst Wiel I een vorstelijk mooi carnavalsseizoen toe.

Vorst Wiel I woont samen met zijn Annie en werkt al 27 jaar in de schoonmaak als voorman bij de firma Balanz op het Bernardinuscollege in Heerlen. Doordat hij jarenlang als diskjockey gedraaid heeft, is hem de muziek toch steeds bijgebleven en zingt hij nu in Duo Zjwaor oppe Maag hoofdzakelijk carnavalsliedjes.
Samen met Annie en De Lotbroekers gaat hij er een fantastisch en spetterend seizoen van maken met vooral gezelligheid en veel plezier.

De receptie van Hooglustigheid Vorst Wiel I zal worden gehouden op zaterdagavond 8 februari 2020 vanaf 18:00 uur in Narrentempel Hendriks Sportpaleis aan de Heerlerweg 154 in Hoensbroek.


17 november 2019 - Op 8 december trekken OV CV De Lotbroekers en Stichting Buurtbeheer Nieuw Lotbroek samen weer de wandelschoenen aan!

Vanaf 11:00 beginnen we met de najaarswandeling van ongeveer 6 km. Bij terugkomst is er voor iedereen een fris, koffie of thee en een belegd broodje.Zie de poster voor inschrijving. Er zijn maar beperkt aantal plaatsen... inschrijven voor 3 december!


15 oktober 2019 - Komende maand is het weer zo ver! Om het seizoen goed van start te laten gaan, organiseren we op 17 november het openingsfrühschoppen!Geheel volgens traditie beginnen we om 11:11, in onze narrentempel Hendriks Sportpaleis.

Jij komt toch ook?


17 september 2019 - OV CV De Lotbroekers organiseert een gezellige Dans Avond!

Onder begeleiding van Orkest "Duo Royal" gaan op zaterdag 5 oktober de voetjes van de vloer.

De zaal gaat open om 20:00, en om 20:30 begint Orkest Duo Royal.

Jij komt toch ook?

Entree: 5 euro


15 juli 2019 - OV CV De Lotbroekers organiseert in samenwerking met Stichting Buurtbeheer Nieuw Lotbroek een gezellige zomerwandeling.

Jij komt toch ook?

Klik op de poster voor meer informatie en hoe je je kunt aanmelden.

Hopelijk tot 18 augustus!
16 juli 2018 - CV de Lotbroekers hebben per 1 juli 2018 hun nieuwe Narrentempel betrokken

Met de aankondiging van de gemeente Heerlen om tot verkoop van het MFC-Gebrook over te gaan en wellicht zelfs tot sloop, voor als er geen koper wordt gevonden, heeft het bestuur van CV de Lotbroekers gemeend om elders onderdak te moet gaan zoeken.

Dit onderdak is gevonden bij Hendriks Sportpaleis waar we bijzonder gastvrij werden ontvangen en dat dus per 1 juli 2018 officieel onze Narrentempel is. Waar we al onze activiteiten zoals de Prinsenproclamatie, Prinsenreceptie etc. gaan ontplooien.

We danken nu reeds het beheerdersechtpaar, de familie Bos, voor hun gastvrijheid en hopen uiteraard op een langdurige samenwerking.

Hendriks Sportpaleis
Heerlerweg 154
6433HX Hoensbroek14 januari 2017 - Hoog lustigheid Prins Jeroen I, CV de Lotbroekers -
Zaterdag 14-1-2017 was het zover dat C.V.de Lotbroekers een nieuwe Heerser zouden uitroepen in een gezellig en druk bezocht M.F.C. Gebrook. Maar voor het zover was heeft eerst een keur aan artiesten de mensen nog weten te vermaken met hun geweldige optredens.

Om 22.11 uur was dan de tijd aangebroken om afscheid te nemen van het regerende prinsenpaar Peter 2e en Miranda 1e, iets dat altijd op traditionele wijze plaatsvind. Ondanks de niet altijd meewerkende weergoden van het afgelopen jaar hebben zij toch nog terug kunnen kijken op een geweldig carnavalsseizoen.

En dan is het eindelijk zover: de proclamatie werd in gezet met een geweldige show van lichteffecten en wolken van confetti waarna om 23.11 uur onze nieuwe heerser van C.V.de Lotbroekers 2017 tevoorschijn komt onder de naam Prins Jeroen 1e met als familienaam Jeroen van de Laarschot. Jeroen I is de oudste zoon van Oud Prins Leo 1(2000) en Mariette van de Laarschot, broer van Ralph van de Laarschot.

Verloofd met Bregje Hellenbrand, waar hij komende september mee in het huwelijksbootje zal stappen.

In het dagelijkse leven is Jeroen I werkzaam als Alarmcentralist bij Intergarde Alarmcentrale BV. te Maastricht en in de weekenden steekt hij graag vuurwerk af bij RFI Pyro-events/ SPFX, daarnaast gaat hij regelmatig mee als geluidsman van de Parkstadjodler.

Op de racefiets zie je hem regelmatig langskomen, zo neemt hij om het andere jaar deel aan de Alpe D'Huzes. Buiten het per fiets beklimmen van deze berg, welke hij inmiddels al 5 keer heeft weten te volbrengen, is het goede doel erachter voor hem ook heel erg belangrijk.

Zijn motto is dan ook niet moeilijk: "Opgeven is geen optie".

De receptie van hoog lustigheid Prins Jeroen 1e zal worden gehouden op 29 januari 2017 vanaf 11:11 uur in het M.F.C Gebrook Prinsenstraat 12 te Hoensbroek.


25 oktober 2016 - KERSTSTERREN -
Op zaterdag 10 december 2016 vanaf 10:00 uur komen wij, CV de Lotbroekers langs de deuren om kerststerren te verkopen. Deze kerststerren kosten € 3,- per stuk, de opbrengst komt ten goede komt van de organisatie van de diverse activiteiten in Nieuw-Lotbroek.

OP = OP


24 oktober 2016 - SINTERKLAAS -
Beste Lotbroekers en Lotbroekertjes,

Het secretariaat van Ontspanningsvereniging CV de Lotbroekers heeft uit Spanje een brief mogen ontvangen van Sinterklaas en natuurlijk zijn Pieten.

Hierin heeft hij aangegeven dat hij ook dit jaar niet wil ontbreken in Nieuw-Lotbroek gezien de warme en hartelijke ontvangst die hij bij zijn eerdere bezoeken van alle aanwezige kinderen met hun ouders heeft mogen ontvangen. Ook nu weer kijken hij en zijn Pieten er naar uit om alle kinderen uit de wijk Nieuw-Lotbroek te mogen verwelkomen in het MFC-Gebrook.

Hij zal geholpen door zijn Pieten zoveel mogelijk kinderen persoonlijk de hand proberen te schudden en met veel plezier luisteren naar de sinterklaasliedjes die door de kinderen ten gehore gebracht zullen worden.

Ook net als verleden jaar zal er na afloop, zo tegen 17:00 uur, aan alle kinderen tot 8 jaar een traktatie worden uitgereikt.

Omdat Sinterklaas en zijn Pieten het wel héél erg druk hebben en toch geen kinderen willen teleurstellen zullen zij dit jaar op zondag 27 november om 14:00 uur rechtstreeks bij het MFC-Gebrook aan de Prinsenstraat 12 aankomen en zal er afgezien worden van de rondgang door de wijk.

De zaal is open vanaf 13:30 uur.


21 februari 2016 - Er is een petitie gestart om het MFC aan de Prinsenstaat in Hoensbroek te behouden. De gemeente wil deze namelijk sluiten.

Op zondag 28 februari 2016 zal een team vrijwilligers de bewoners van Nieuw-Lotbroek persoonlijk gaan benaderen om handtekeningen te verzamelen.

Daarnaast heeft u de mogelijkheid om online te tekenen.

Klik op deze link voor meer informatie en om de petitie te ondertekenen.


22 april 2015 - Wegens daverend succes organiseert OV CV De Lotbroekers een kienavond.

Maak kans op 250 euro!
Mei Kienen


25 januari 2015 - Naast de foto's van onze spectaculaire proclamatie dit jaar, staat nu ook de video op onze site.

Dank aan "RFI Pyro Events", Pyro-Events.nl,
/RFIPyroEvents


18 januari 2015 - Beste Carnavalisten,
Allereerst dank aan CV de Lotbroekers, omdat zij ons de kans gegeven hebben carnaval als prinsenpaar te mogen beleven. Wat hebben wij een fantastisch seizoen gehad. Vanaf het moment dat we werden uitgeroepen tot en met de abdicatie hebben wij met volle teugen genoten. Van alle recepties, proclamaties en zittingen waar wij voorop mochten gaan.
Onze dank ook aan het jubileum comité voor de jubileum kinderzitting en DE jubileum zitting met een volle zaal en geweldige artiesten.
De SHC avond en onze eigen carnavalsavonden in onze narrentempel MFC Gebrook, de grote breukeroptocht waar wij als jubilerende vereniging met onze eigen wagen mee mochten gaan en natuurlijk de kinderoptocht in Nieuw Lotbroek hebben wij als geweldig ervaren, iets om nooit meer te vergeten.
Wij wensen onze opvolger net zoveel sjpass en plezeer als wij hebben mogen beleven. Nogmaals dank aan iedereen die ons seizoen als jubileum prinsenpaar van CV de Lotbroekers tot een succes gemaakt heeft.

Prins Norbert I, Prinses Kim I en Damian

Alaaf CV de Lotbroekers
Alaaf Vastenavond in Gebrook
Alaaf Carnaval in Limburg


6 maart 2014 -
Wandelgroep Hoensbroek organiseert op maandag 21 april 2014 een wandeling in de omgeving van Hoensbroek naar Wijnandsrade. Vertrokken wordt vanuit het MFC Gebrook, Prinsenstraat 12, Nieuw Lotbroek / Hoensbroek. De afstanden zijn: 7, 14 en 21 km.

De route van 7-km zal alleen over goed begaande wegen en paden gaan. Ook wandelaars van Nordic Walking zijn hierbij van harte welkom. Deze route gaat onder andere via Ten Esschen en Weustenrade terug naar de startplaats.

De 14-km brengt u via de Droomvijver, Kathagen en Laar naar Wijnandsrade waar de rustplaats is. Terug naar de startplaats wandelt u via Vink, Hulsberg en Weustenrade.

Het eerste gedeelte van 21-km is gelijk aan de 14 km tocht en maakt vanuit de rustplaats in Wijnandsrade een lus via Tervoort, Grijzegrubbe, Terstraten, Hunnecum en Vink terug naar de rustplaats en vervolgt verder weer de route van de 14 km naar de startplaats.

• 21 km - Vertrekken vanaf 08:00 uur tot 12:00 uur
• 14 km - Vertrekken vanaf 08:00 uur tot 13:00 uur
• 7 km - Vertrekken vanaf 08:00 uur tot 14:00 uur
*Sluiting is om 17:00 uur*

Startgelden zijn conform de Limburgse Wandel Bond. De wandeltocht zal onder alle weersomstandigheden doorgang vinden, Zowel bij de start als ook bij de rustplaats zijn voldoende mogelijkheden aanwezig om de inwendige mens te versterken.

Het MFC Gebrook is per auto goed bereikbaar, volg hiervoor de aanwezige bewegwijzering naar het MFC Gebrook, er is een ruime parkeerplaats aanwezig. Vanaf station Hoensbroek is het nog zo’n 7 minuten lopen om tot bij het MFC-Gebrook te komen. De Veolia bus lijn 21 stopt bij de bushalte Spar aan de Mgr. Hansenlaan. Ook vanaf daar bedraagt de looptijd zo’n 7 minuten.

Voor informatie, John v.d. Laar, tel 06-40943000.


13 januari 2014 - Proclamatie CV de Lotbroekers in hun 33e jubileumjaar

Feest:
Het jubileumseizoen 3x11 jaar is met de opening van het nieuwe carnavalsseizoen afgelopen november begonnen. Aanstaande 18 januari gaan de feestelijkheden verder middels de proclamatie van onze nieuwe heerser(s) die in dit jubileumjaar de scepter zal/zullen gaan zwaaien in het Nieuw-Lotbroekse narrenrijk.

Deze avond zal bol staan van vertier en gezelligheid hetgeen middels diverse optredens van artiesten onderstreept zal worden. Klokslag 23:11 uur is het tijdstip aangebroken waarop de jubileumheerser(s) geproclameerd zal worden.
• Ons eigen Dansmarietje Kimberly
• In de buut Frank Schrijen
• Ummer der Letste
• Bandparodist ut Nicky
• Zate hermenie Hou op die Kis
• Legata Lederhose Power
• D’r Wielly

CV de Lotbroekers nodigen daarom iedereen die de vereniging en de carnaval een warm hart toedragen uit om deze spetterende avond bij te wonen en tevens ook voor de Prinsenreceptie die op 02 februari 2014 gehouden zal worden in onze Narrentempel MFC-Gebrook aan de Prinsenstraat 12 te Nieuw-Lotbroek.

Verdere activiteiten rondom ons jubileum en die U beslist niet mag missen zijn de Gala-avond op 15 Februari en de Jubileumreceptie op 16 februari.


9 juni 2013 - Ook dit jaar organiseert C.V. de Lotbroekers weer de jaarlijkse kinderrommelmarkt op de parkeerplaats van SPAR de Vlieger aan de Mgr. Hanssenlaan in Nieuw-Lotbroek. Deze gezellige rommelmarkt voor ‘klein en groot’ wordt gehouden op 23 juni van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Zo is er bijvoorbeeld een springkussen voor de kinderen, het bekende Rad van Fortuin, gezellige muziek, verse reifkoeken en wafels, barbecue en een goed getapt glas bier.
Kortom alle ingrediënten voor een gezellig en ontspannend dagje uit zijn in ruime mate aanwezig!

Voor het eerst kunnen niet alleen kinderen doch ook volwassenen een tafel huren.
De huurprijs is €12,50 per tafel, hiervoor kunt u zich voor 15 juni opgeven bij:
 • Ger Vankan, Johan Hoenplantsoen 29, 06-20364332
 • Jacqueline Prevos, Julianastraat 7, 06-46670487
 • Spar de Vlieger, Mgr.Hanssenlaan 83
Noteer alvast in uw agenda:
De Sjtel Dich Ens Veur 2013 wordt dit jaar op 19 oktober in het MFC-Gebrook georganiseerd door CV de Lotbroekers onder auspiciën van de BCL. Tijdens deze activiteit wordt beginnende artiesten een podium geboden waarop zij hun talenten zoals zang, dans, buut e.d. kunnen tonen.

Vriendelijk uitnodigend,
CV de Lotbroekers.


24 april 2013 - Eenmalig Jubileum KIENEN

Zaterdag 11 mei 2013

MFC Gebrook
Prinsenstraat 12, Hoensbroek

Aanvang 19:30
Zaal open vanaf 18:15

Hoofdprijs van €250!


17 maart 2013 - 3e Paaswandeling Hoensbroek
De Wandelgroep Hoensbroek van CV de Lotbroekers organiseert op maandag 1 april 2013, een wandeling door de groen gebieden van Heerlen-noord. Vertrokken wordt vanuit, MFC Gebrook, Prinsenstraat 12, Nieuw-Lotbroek/Hoensbroek.

De afstanden zijn, 7 - 14 en 21 km. De route van de 7 km gaat over goed begane wegen en paden. Ook wandelaars van Nordic Walking zijn welkom.
De 7 km gaat via Ten Esschen, Terlinden, rond de Droomvijver, langs kasteel Hoensbroek, Caumerbeek en De Koumen terug naar de startplaats.
De 14 km gaat in de richting van Heerlen, via Zeswegen, Huskens, naar de rustplaats Pronsebroek. Terug gaat men via Beersdal, Rennemig, langs de overkluisde Caumerbeek en de Koumen terug naar de startplaats.
De 21 km maakt vanuit de rustplaats een lus over de Brunssummerheide en terug naar de rustplaats. Vanuit de rustplaats, volgt u verder de route van de 14 km terug naar de rustplaats.

Starttijden:
 • 21 km vanaf 8.00 uur tot 12.00 uur
 • 14 km vanaf 8.00 uur tot 13.00 uur
 • 7 km vanaf 8.00 uur tot 14.00 uur
Sluiting is om 17.00 uur.
Het MFC Gebrook is goed bereikbaar. Voor de auto's volg de aangegeven route naar het MFC Gebrook.
Openbaar vervoer. Met de trein tot station Hoensbroek en met de bus van Veolia, lijn 21, halte de Spar Vlieger. Mgr. Hanssenlaan. Vanuit de halteplaatsen is het nog 7 minuten lopen naar het MFC Gebrook.

De wandeltocht gaat onder alle weersomstandigheden door. Deelname aan deze wandeltocht is op eigen risico. Startgeld conform de richtlijnen van de LWB.
Voor informatie, John v.d. Laar, tel. 06-40943000.


8 januari 2013 - Proclamatie CV de Lotbroekers
CV de Lotbroekers hebben a.s. 12 januari 2013, aanvang 20:11 uur in het MFC-Gebrook te Hoensbroek de proclamatie van hun nieuwe hooglustigheid die de scepter zal gaan zwaaien over het Lotbroekse narrenrijk. Deze avond zal bol gaan staan van de spanning en de speculaties over wie er de nieuwe heerser gaat worden nemen gewis zienderogen toe. Diverse artiesten zullen op deze avond hun opwachting maken waarbij zeker een optreden van ons eigen Tanzmarietje niet vergeten mag worden. Om de saamhorigheid te onderstrepen zullen diverse bevriende verenigingen te gast zijn en zorg dragen voor een gezellige noot.
Muzikale omlijsting is in handen van DJ. Roeland.


29 november 2012 - Kerststerren actie!
Klik HIER voor de flyer!


16 november 2012 - Sinterklaas in Nieuw-Lotbroek!
Hallo beste wijkbewoner,
Sinterklaas heeft besloten dat hij dit jaar voor alle kinderen van onze leden en uit de wijk NIEUW-LOTBROEK weer op bezoek komt.

Hij komt dit jaar op zondag 25 november, omstreeks 13.45 uur aan bij het station Hoensbroek en zal onder begeleiding van Drumband Marijke, na een rondrit door de wijk naar het M.F.C. Gebrook gaan.

De kinderen tot en met 8 jaar die zijn aangemeld, krijgen daar van de Sint en zijn Pieten een zak snoep overhandigd. Baby’s een presentje.

Minimale bijdrage per kind is € 2.00.

Inleveren uiterlijk tot en met 20 november, bij een van de onderstaande adressen.
Na deze datum is geen inschrijving meer mogelijk.

Fam. G. Vankan,
Johan Hoenplantsoen 29
Fam. J. Sauve,
Overbroekerf 44


Klik HIER voor het inschrijfformulier.


18 oktober 2012 - Halloweentocht / trick or treat
vrijdag 2 en zaterdag 3november 2012

“Ontspanningsvereniging CV De Lotbroekers” en “Leuk feestjes – workshopjes – evenementjes” hebben wederom de handen ineen geslagen en organiseren na groot succes van afgelopen jaren een Halloweentocht op 2 en 3 november a.s. We hebben voor 2 mogelijkheden gekozen dit jaar, om iedereen zoveel mogelijk te plezieren...

Ben je er klaar voor, niet snel bang, een expert op griezel gebied en het donker weerhoudt jou niet, dan is deze tocht zeer zeker wat voor jou!!!
Verzamelen vanaf 18.30 uur bij het parkeerterrein van de Spar (Mgr. Hanssenlaan 83) na een tocht van ongeveer 1,5 uur lopen, komen we weer hier terug. Anders dan voorgaande jaren zal dit een echt enge tocht worden met veel schrikmomenten, dus stalen zenuwen zijn vereist...

Natuurlijk is er onderweg een rustmoment met wat lekkers en staat na afloop van de tocht ook nog wat warms voor u klaar.
Ben je echter wel al groot en stoer, maar vind je een hele enge tocht te spannend, dan hebben we dit jaar een trick or treat door de wijk georganiseerd!!!
Bij deze tocht starten we ook vanaf 18.30 uur op het Spar terrein en ook dit zal ons eindpunt zijn. Onderweg zullen dan een aantal opdrachten uitgevoerd dienen te worden in ruil voor snoep en ander lekkers. Dit alles in Halloween stijl, maar aangepast aan de ook wat jongere kinderen. Het zal dus niet al te eng worden...
Om daarnaast ook de kinderen extra in het zonnetje te zetten, geven we nog eens 3 prijzen weg en wel voor degene die het mooist/akeligst verkleed is.
Een eigen bijdrage van € 3,00 per deelnemer/€ 1,50 voor de trick or treat per deelnemerr. Dit kan tot uiterlijk 27 okt.
Aanmelden kan bij de Spar of via email info@leuk-voorkinderen.nl betalingen uitsluitend contant.

Klik HIER voor het inschrijfformulier.


4 oktober 2012 - Groots internationaal “Wiener Treffen” in Hoensbroek
Op zaterdag 13 oktober is het gebouw van de Anbo aan de Kastanjelaan 140 weer opnieuw de “Hotspot “ voor de liefhebbers van de Wienermuziek.

Dit keer heeft de organisatie niet alleen Wienerspelers uit Nederland en Duitsland weten te contracteren maar zal ook een Belgische speler zijn opwachting maken.

Het is inmiddels de zesde keer in successie dat C.V. “de Kangeroes” en O.V. “C.V. de Lotbroekers” deze organisatie van het wienertreffen op zich nemen. Dus mensen, als u wilt genieten van deze geweldige Wienermuziek, kom dan even langs in het Anbo gebouw, dat voor deze gelegenheid wordt omgetoverd in Oostenrijkse stijl, in de vorm van een ”Grand Café“.

De zaal gaat open om 17.00 uur en om 18.00 uur zullen de eerste spelers hun opwachting maken. Zoals ieder jaar is de entree gratis en de consumptie prijs is als gebruikelijk weer “vriendelijk” laag gehouden. Ook voor de inwendige mens is gezorgd.

Het wordt ongetwijfeld weer ’n gezellige en sfeervolle avond. Kom ook genieten van deze prachtige Wiener-accordeonklanken. U bent van harte welkom.


26 april 2012 - Ook dit jaar organiseert C.V. de Lotbroekers weer de jaarlijkse kinderrommelmarkt op de parkeerplaats van SPAR de Vlieger aan de Mgr. Hanssenlaan in Nieuw-Lotbroek. Deze gezellige rommelmarkt voor ‘klein en groot’ wordt gehouden op 20 mei van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Zo is er bijvoorbeeld een springkussen voor de kinderen, het bekende Rad van Fortuin, gezellige muziek, verse reifkoeken en wafels, barbecue en een goed getapt glas bier.
Kortom alle ingrediënten voor een gezellig en ontspannend dagje uit zijn in ruime mate aanwezig!

Voor het eerst kunnen niet alleen kinderen ook volwassenen een tafel huren.
De huurprijs is €15,- per tafel, hiervoor kunt u zich voor 12 mei opgeven bij:
 • Ger Vankan, Johan Hoenplantsoen 29, 06-20364332
 • Jacqueline Prevos, Julianastraat 7, 06-46670487
 • Spar de Vlieger, Mgr, Hanssenlaan 83
Omstreeks 21 april wordt er samen met het SPAR-krantje een inschrijfformulier in uw brievenbus bezorgd. Maandag 23 april worden er ook nog inschrijfformulieren via de school aan uw kind(eren) meegegeven.

Noteer alvast in uw agenda:
De volgende rommelmarkt wordt gehouden op 02 september 2012.


29 maart 2012 - Op maandag 9 april 2012 vindt er een wandeling plaats in de omgeving van Hoensbroek.
Vertrokken wordt vanuit het MFC Gebrook, Prinsenstraat 12 Nieuw Lotbroek/Hoensbroek.

De afstanden zijn 7 – 14 en 21 km.

De route van 7 km zal U uitsluitend over goed begane wegen en paden voeren zodat families met een kinderwagen, rolstoelgebruikers, scootmobielgebruikers etc. kunnen deelnemen zodat ook zij tijdens deze wandeling kunnen genieten van de mooie omgeving, natuurlijk zijn ook de Nordic Walkers van harte welkom bij deze Paaswandeling.

 • Met de 7 km route wandelt u gedeeltelijk langs de Caumerbeek, via Terschuren naar de rustplaats en terug via Mariagewanden en Kasteel Hoensbroek naar het startpunt.
 • De 14 km route leidt u via Brommelen, Laar, Terschuren naar de rustplaats, terug wandelt u via Mariagewanden, Kasteel Hoensbroek, langs de Caumerbeek en de Koumen naar de finish.
 • De 21 km maakt vanuit de rustplaats een lus via Kathagen, Tull, Vaesrade terug naar de rustplaats om U via de retourroute van de 14 km naar de finish te leiden
Starttijden:
 • 21 km vanaf 8.00 uur tot 11.00 uur.
 • 14 km vanaf 8.00 uur tot 12.30 uur
 • 7 km vanaf 8.00 uur tot 13.30 uur.
Sluiting is om 17.00 uur.

Het MFC Gebrook is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.
Met de trein vanaf station Hoensbroek en de bushalte van Veolia lijn 21, Halte Spar, Mgr. Hanssenlaan. is het nog 7 minuten lopen.
Bij het MFC-Gebrook is een ruime parkeerplaats aanwezig waar u uw auto kunt parkeren.
Eet en drink gelegenheid aan de start en rustplaats.
Startgelden zijn conform de geldende LWB prijzen,
De wandeltocht zal onder alle weersomstandigheden doorgang vinden,

Voor informatie, John v.d. Laar, tel 06-4049300.


8 januari 2012 - Afgelopen zaterdag 7 januari 2012 vond in het MFC-Gebrook gelegen aan de Prinsenstraat 12 in de wijk Nieuw-Lotbroek de proclamatie plaats van de nieuwe Heerser(s) van CV de Lotbroekers. Voor dat het echter zover was moest er echter eerst afscheid genomen van de tot dan regerende Prins Ton I die kan terugkijken op een geweldig regeringsjaar met vele hoogtepunten.
Traditie getrouw begon deze avond met het Limburgs volkslied gevolgd door een wervelend optreden van de uit eigen geledingen afkomstige dansmarietjes Kiara en Kimberly. Na het optreden van een Buuttereedner was het tijdstip aangebroken waarop Prins Ton I moest aftreden om middels het voltooien van enkele opdrachten te worden opgenomen in het illustere gezelschap van Oud-Prinsen van CV de Lotbroekers.
11 minuten over 11, toen de spanning al tot maximale hoogte was gestegen heeft een carnavalistische act een einde gemaakt aan alle speculaties over wie de nieuwe heerser van CV de Lotbroekers zou gaan worden door Wiel en Michaela Hoogstra te onthullen als Prinsenpaar Wiel III en Michaela I. Wiel 3e Hoogstra is samen met zijn zoon de drijvende kracht van BPNW autohandel.

Gelegenheid om het Prinsenpaar Wiel III en Michaela I persoonlijk te komen feliciteren is zondag 22 januari van 11:11 uur tot 15:00 uur met aansluitend het Prinsenbal.


19 december 2011 - Beste leden, het bestuur van CV de lotbroekers wil van de gelegenheid gebruik om jullie te informeren over het ophanden zijn jubileum van de vereniging ter gelegenheid van het 3 x 11 jarig bestaan in het carnavalsseizoen 2013-2014.
Er is inmiddels een jubileumcomité gevormd die al druk bezig is met de voorbereidingen van de feestelijkheden die rondom dit 3 x 11 jarig jubileum gehouden zullen gaan worden. Om de benodigde financiën bij elkaar te brengen zullen er o.a. donateurskaarten verkocht gaan worden.
Over deze verkoop van donateurskaarten als ook de verdere invulling over hoe het programma eruit gaat zien zullen jullie verder op de hoogte gehouden worden.


8 december 2011 - Kerst-kwajongconcours een door CV de Lotbroekers georganiseerd kaartevenement waarbij ook nog eens prachtige prijzen zijn te winnen. U doet toch zeker ook mee? Is het niet voor de prachtige prijzen dan toch zeker voor de spanning en de uitdaging in dit kaartspel.
Dit toernooi zal a.s. vrijdag 16 december worden gehouden in het MFC-Gebrook gelegen aan de Prinsenstraat 12 te Hoensbroek.
Inschrijven kan vanaf 19:30 uur, aanvang van het toernooi stipt 20:00 uur. Inschrijfgeld €2,50 p.p.

Zie ook deze poster.


15 november 2011 - Sinterklaas in Nieuw-Lotbroek.
Sinterklaas heeft besloten dat hij dit jaar voor alle kinderen ui de wijk Nieuw-Lotbroek weer op bezoek komt. Hij komt dit jaar op Zondag 27 november omstreeks 13:45 aan op het station Hoensbroek en zal na een rondrit door de wijk, onder muzikale begeleiding van Drumband Marijke, naar het M.F.C.-Gebrook gaan.
Kinderen tot en met 8 jaar die zijn aangemeld, krijgen daar van Sint en zijn Pieten een zak snoep overhandigd. Baby’s ontvangen een presentje.

De minimale bijdrage per kind is €2,00

Om de kosten beheersbaar te houden zal er een huis an huis collecte gehouden worden van 12 oktober tot en met 22 november.

Aanmeldingen kunnen gedaan worden bij:

Fam. J. v.d.Laar (Montfortstraat 57)
Fam. J. Sauvé (Overbroekerf 44)


7 november 2011 - Zondag 13 november zullen CV de Lotbroekers het nieuwe carnavalsseizoen starten met een gezellig Frühschoppen. Het spreekt voor zich dat hun Heerser van Narrentempel MFC-Gebrook Prins Ton I hierbij acte de presence zal geven, uiteraard bijgestaan door zijn wijze raad van 11.
Dit Frühschoppen zal worden opgeluisterd door onze huis-DJ waarbij het muzikale intermezzo bij een bekend zangduo uit M-Limburg ligt en waarbij een dansact natuurlijk niet kan ontbreken.
Dit Früschoppen start om 11:11 uur en vind plaats in het MFC-Gebrook aan de Prinsenstraat 12 in Hoensbroek.


9 oktober 2011 - Opnieuw zal er een Halloween puzzel-/spokentocht georganiseerd worden die zijn weerga niet kent en waar velen onder ons nog goede herinneringen aan bewaren.
Deze puzzel-/spokentocht zal 29 oktober 2011 gehouden worden. Het vertrek is om 19:00 uur vanuit het MFC-Gebrook gelegen aan de Prinsenstraat te Hoensbroek.

Inschrijven hiervoor kan via de inschrijfformulieren die huis aan huis en via de scholen verspreidt zullen worden, de kosten hiervoor bedragen slechts €3,-

De naam is afgeleid van Hallow-e'en, ofwel All Hallows' Eve, In Engeland werd Halloween vooral door de Kelten gevierd. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers, een ander belangrijk onderdeel is steeds het griezelig verkleed gaan.

Deze puzzel-/wandeltocht zal doorspekt zijn met diverse Halloween items waarbij er tevens twee prijzen worden uitgeloofd voor de beste groep en het mooiste kostuum terwijl ook de inwendige mens hierbij niet vergeten zal worden middels het bekende kopje warme soep etc.

De organisatie is ook dit jaar weer in handen van CV de Lotbroekers in samenwerking met Cindy Blaauw van LEUK (voor uw kinderfeestje Workshopjes Evenementjes e.d.)
Uw inschrijving zien we graag tegemoet en deze kunnen bij Spar de Vlieger aan de Mgr Hanssenlaan of bij LEUK aan de Hoofdstraat 376 worden ingeleverd.


9 oktober 2011 - Op zaterdag 15 oktober is het gebouw van de Anbo aan de Kastanjelaan 140 weer de “Hotspot “ voor de liefhebbers van de Wienermuziek.
Dit keer heeft de organisatie ook spelers uit Duitsland weten te contracteren.
Het is de vijfde keer (1ste Lustrum) dat C.V. “de Kangeroes” en O.V. “C.V. de Lotbroekers” deze organisatie van het wienertreffen op zich nemen. Dus mensen als u op Kermis zaterdag wilt genieten van deze geweldige Wienermuziek, kom dan even langs in het Anbo gebouw, dat voor deze gelegenheid is omgetoverd in Oostenrijkse stijl , in de vorm van een ”Grand Café“.

De zaal gaat open om 17.00 uur en om 18.00 uur zal Lambert Breukers samen met enkele oud leden van de “Regento Stars“ als eerste van de dertien(!!) spelers hun opwachting maken. Zoals ieder jaar is de entree gratis en de consumptie prijs is zoals altijd weer “vriendelijk” laag gehouden. Ook voor de inwendige mens is gezorgd. Het wordt ongetwijfeld weer’n gezellige en sfeervolle avond. Kom ook genieten van deze prachtige Wiener-accordeonklanken. U bent van harte welkom.


30 augustus 2011 - Na een wat twijfelachtige zomer is de tijd aangebroken voor een dosis gezonde spanning tijdens het herfstconcours Kwajongen dat 23 september gehouden wordt in het MFC-Gebrook. U doet toch zeker ook mee?

Inschrijven vanaf 19:30 uur, aanvang van het concours stipt om 20:00 uur. Inschrijfgeld €2,50 p.p.


14 mei 2011 - Op zondag 5 juni organiseren De Lotbroekers voor u ’n supergezellige Kinderrommelmarkt van 10:00 tot 17:00 uur op de grote parkeerplaats “SPAR Vlieger“ aan de Mgr Hanssenlaan. Info bij Ger Vankan: 06-20364332. Tot ziens op zondag 5 juni!


13 april 2011 - Op Paasmaandag 25 april wordt er weer een wandeling gehouden rond Hoensbroek. In de verschillende routes zijn enkele kastelen opgenomen zoals kasteel Rivieren, Kasteel Terworm en Kasteel Cortenbach. Ook nu hebben weer een viertal schitterende wandelroutes uitgezet waarbij men een keuze gemaakt kan worden uit de afstanden 7, 12 18 en 25 km. U bent van harte uitgenodigd.
Startplaats
Startplaats en eindpunt is in het MFC “Gebrook”, Prinsenstraat 12 te Hoensbroek. Voor de wandelaars die per auto komen is er naast het MFC een ruime parkeerplaats. Voor wandelaars die de voorkeur geven te komen met openbaarvervoer. Kunt u met de trein (station Hoensbroek) en de bus (lijn 21, Spar) komen. Het MFC ligt op loop afstand. Voor meer info kunt u contact opnemen met John v.d. Laar, tel. 045-5222341.
Start en sluitingstijden
Er kan gestart worden vanaf 8 uur. Voor de 7 en 12 km kan ingeschreven tot 13.30 uur. De wandelaars die de 18 of 25 km lopen, kunnen inschrijven tot 11.30 uur. Het afmeldbureau sluit om 16.00 uur. Deze wandeling wordt georganiseerd door de Ontspanningsvereniging CV de Lotbroekers en de dames van het Breuker Mannenkoor.

Tot ziens op onze Paaswandeling in Hoensbroek op 25 april.


13 april 2011 - Dit jaarverkopen wij weer gekookte, geverfde Paaseieren, om onze kas te spekken. Maar ook heeft er voordeel bij. Want wij bezorgen de eieren bij u thuis op vrijdag 22 april op zaterdag 23 april . Ook nog zeer voordelig namelijk 10 stuks voor € 2,50 of 30 stuks voor€ 6.00!!!
U kunt u bestelling tot 17 april telefonisch door geven, bij een van de volgende personen:
 • Ger Vankan
  06-20364332
 • Paul Hopman
  045-5226082
 • John van de Laar
  045-5222341
Noteer alvast in uw agenda zondag 5 juni. Wij organiseren weer op die dag de kinderrommelmarkt/fancifair. Op de parkeerplaats van de Spar Vlieger.


18 januari 2011 - Prins Ton I, onze kersverse en trotse hooglustigheid van CV De Lotbroekers, nodigt alle vrienden van De Lotbroekers uit op zijn receptie op zondag 23 januari a.s. vanaf 11:11 uur. Kom onze nieuwe Prins bestoken met uw felicitaties en gelukwensen. Prins Ton I verheugt zich op uw komst naar zijn receptie in Narrentempel MFC ‘Gebrook’. Schrijf meteen uw eigen gelukwensen voor de nieuwe Prins in ons Gastenboek.


6 januari 2011 - Zaterdag 8 januari gaat het gebeuren. De nieuwe Prins van Nieuw Lotbroek wordt feestelijk geproclameerd. Het wordt – zoals altijd - weer een reuze gezellige avond in onze Narrentempel MFC ‘Gebrook' met dansmarietjes, een buutreedner en diverse eigen acts. Als uitsmijter presenteren we het Limburgse zangduo “Limbo Express”. Optredens die u beslist niet mag missen. We verklappen natuurlijk nog niets, maar dit wordt echt een onvergetelijke avond.

Aanvang: 20:11 uur, zaal open: 19:00 uur. Gratis entree.


23 november 2010 - Ons Carnavalsseizoen is vorige week zondag van start gegaan met een bruisend Openingsfrühschoppen. Wat een geweldige sfeer! Iedereen heeft zich schitterend kunnen vermaken en ook de opkomst van bevriende gastverenigingen was hartverwarmend.
Echter voordat we ons gaan opmaken voor de proclamatie van onze nieuwe hooglustigheid is het eerst tijd voor Sinterklaas en zijn ondeugende Pieten. Op zondag 28 november verwelkomen we de Goedheiligman samen met alle kinderen van Nieuw Lotbroek eerst aan het station en na de rijtoer met de koets vieren we zijn komst in het MFC “Gebrook”. Aanvang in het MFC om 14:30 uur. Tot ziens in het MFC “Gebrook”.


7 oktober 2010 - We kunnen gelukkig nog even genieten van een heerlijk nazomertje! Maar voordat de kou en sneeuw hun intrede doen organiseren CV De Lotbroekers samen met CV De Kangeroes op zaterdag 9 oktober een supergezellig Wiener Treffen. We gaan weer jodelen in het ANBO-gebouw aan de Kastanjelaan 140. In verband met het grote aantal optredens begint de avond reeds om 18:00 uur (zaal open om 17:30 uur) en duurt deze tot 24:00 uur. Mis ’t niet, dus wees er op tijd bij op de 9e. De entree is gratis en de consumptieprijzen zijn vriendelijk laag gehouden om de gezelligheid en de sfeer te vergroten. Jawohl!!


9 september 2010 - Tja, sommige zomers zijn ’n beetje natter dan andere, maar hopelijk hebben we desondanks toch volop kunnen genieten. Wie weet zitten er nog een paar mooie en warme dagen in ’t verschiet voor ons. Gelukkig is het weer tijd voor de volgende Lotbroekers-activiteit in dit seizoen: het Herfstconcours Kwajongen.

Doet u ook (weer) mee op vrijdag 17 september? Inschrijven vanaf 19:30 uur. Aanvang stipt om 20:00 uur. Inschrijfgeld € 2,50 pp. Tot ziens in het MFC ‘Gebrook’.


9 september 2010 - Op zaterdag 18 september is het weer tijd voor “Nieuw Lotbroek Leeft en Beweegt”. De dag – met als thema “Vóór en dóór Nieuw Lotbroek” - begint om 10 uur en eindigt om 22 uur. Op deze buurtdag zijn natuurlijk ook De Lotbroekers van de partij en doen met een team mee aan de Zeskamp!! Het startschot hiervoor zal om 14 uur klinken. Dat wordt ’n dolle boel, dus mis ‘t niet. Verder zijn De Lotbroekers te vinden tijdens enkele van de vele Workshops, maar natuurlijk ook bij de barbecue en de gezellige nazit met ’n lekker glaasje fris, wijn of bier. Er is ’n springkussen, een ballonnenwedstrijd en liefhebbers kunnen ’n rondrit maken met ‘n echte huifkar. U ziet ’t: alle ingrediënten zijn aanwezig voor ’n mooie dag voor jong en oud.

Het speelt zich allemaal af in en rond het MFC ‘Gebrook’. Komt u ook? Gezellig!


5 juli 2010 - Inmiddels zijn we alweer twee jaar verder na de lancering van onze geheel vernieuwde website. Natuurlijk streven we altijd naar verbetering en daarom zijn we benieuwd of u wellicht tips of suggesties heeft, zodat we de website nog mooier en toegankelijker kunnen maken. Hij is er per slot van rekening voor u, onze leden.
U kunt uw mening kenbaar maken in ons Gastenboek of via ons secretariaat secretariaat@lotbroekers.nl. Wij zijn zeer benieuwd naar uw reacties.

Het bestuur van uw Ontspanningsvereniging CV De Lotbroekers wenst alle leden een hele mooie zomer toe.


6 juni 2010 - Dit wordt ‘n heerlijke zomer dit jaar! De afgelopen dagen waren al fantastisch. Het is daarom weer tijd voor het Zomerconcours Kwajongen. Doet u ook (weer) mee op vrijdag 11 juni? Inschrijven vanaf 19:30 uur. Aanvang stipt om 20:00 uur. Inschrijfgeld € 2,50 pp. Tot ziens in het MFC Gebrook.


6 juni 2010 - Op zondag 13 juni organiseren we voor u ’n supergezellige Kinderrommelmarkt en tevens Vaderdagmarkt van 9:00 tot 18:00 uur op de grote parkeerplaats “SPAR Vlieger“ aan de Mgr Hanssenlaan. Info en inschrijven bij Ger Vankan (t/m 7 juni): 06-20364332. Kado’s voor vader, rad van fortuin, div. spellen en activiteiten (o.a. mini-zeskamp), verse wafels, frisdrank, ’n getapt biertje + BBQ, koffie met vlaai, etc. etc.
Het wordt ’n gezellig zomer met De Lotbroekers.


29 april 2010 - Het is even stil geweest met Nieuws updates, maar uw PR-team heeft allerminst stil gezeten. De voorbereidingen voor onze Après Ski-party op zaterdag 29 mei a.s. zijn bijna afgerond, dus nog even en dan wordt ‘t ‘knallen’ met de Nünentaler Schürzenjäger.
We hebben met SPAR Vlieger een leuke kortingsactie afgesproken, waardoor u met een volle spaarkaart geen € 7,50 , maar slechts € 5,00 betaalt in de voorverkoop (en uiteraard nog steeds inclusief 1 gratis consumptie!). De SPAR-spaarkaart valt deze week in uw brievenbus.
Click voor verdere info over de Après Ski-party en de voorverkoop-adressen op het affiche onder “Special Item”. Laat deze mooie avond niet aan u voorbij gaan en kom gezellig genieten op 29 mei. Aanvang 20:30 uur. Zaal open 19:30 uur. Tot ziens in de Après Ski-hut MFC ‘Gebrook’.


16 maart 2010 - Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat het traditionele Lenteconcours (Kwajongen) weer wordt georganiseerd. Het wordt hopelijk weer een superspannende, maar vooral gezellige avond. Misschien doet u dit keer ook mee ? Vrijdag 19 maart hopen we u in grote getale te zien.
Inschrijven is mogelijk vanaf 19:30 uur. Aanvang stipt om 20:00 uur. Inschrijfgeld € 2,50 pp. Tot ziens in het MFC.


3 maart 2010 - Het was koud en we hadden sneeuw dit jaar met Carnaval, maar tijdens onze Kindermiddag scheen de zon voluit aan een strakblauwe lucht.
De Lotbroekers hebben zich al met al heel goed geamuseerd tijdens een super-sjoëne Vastelaovend.
Voor iedereen die nog ‘ns rustig wil nagenieten van die mooie tijd hebben we ’n serie foto’s op ’n rijtje gezet in ons foto-album. Klik hier of kies “Foto’s” in het menu en droom nog even lekker weg hoe mooi ’t allemaal was.

Heeft u ook Carnavalsfoto’s voor het fotoboek? Mail ze dan naar secretariaat@lotbroekers.nl ,zodat we een mooie selectie kunnen maken.


10 februari 2010 - Het wordt weer een hele mooie Carnaval dit jaar. Net zoals andere jaren zijn De Lotbroekers natuurlijk weer van de partij en ook ons eigen Prinsenpaar Rob I en Marion I hoopt u allemaal te zien genieten tijdens de "dolle dagen".

Op 13, 15, 16 en 17 februari zijn er als vanouds de gezellige carnavalsbals in onze Narrentempel MFC ‘Gebrook’, maar ook de andere activiteiten zijn zeker de moeite waard:

 • 11 febr: Kowrenne (markt)
 • 12 febr: Schoolcarnaval (BS Nieuw Lotbroek)
 • 13 febr: Kinderoptocht (centrum Hoensbroek)
 • 13 febr: Sleuteloverdracht (19:30 uur MFC ‘Gebrook’)
 • 14 febr: Carnavalsmis (9:30 uur Grote St. Janskerk)
 • 15 febr: Optocht Hoensbroek (“Mörge kump vazellef”)
 • 16 febr: Optocht Lotbroek (13:11 uur vanaf NS-station)
 • 16 febr: Kindermiddag (MFC ‘Gebrook’)
 • 17 febr: Hering bieëte (MFC ‘Gebrook)


 • Veul sjpas en plezeer dizze Vastelaovend!!


  14 januari 2010 - Onze trotse hooglustigheden Prins Rob I en Prinses Marion I nodigen alle vrienden van De Lotbroekers uit op hun receptie op zondag 24 januari a.s. vanaf 11:11 uur. U bent van harte welkom om het nieuwe Prinsenpaar te bestoken met uw felicitaties en gelukwensen. Het stralende paar verheugt zich bij de gedachte dat u in grote getale naar hun receptie komt in Narrentempel MFC ‘Gebrook’. Schrijf ook uw eigen gelukwensen voor de nieuwe Prins en Prinses in ons Gastenboek.


  5 januari 2010 - Zaterdag 9 januari is het eindelijk zover, want dan wordt de nieuwe Prins van Nieuw Lotbroek geproclameerd. Het wordt weer een supergezellige avond in Narrentempel MFC ‘Gebrook' met het Limburgse zangduo “C’est la Vie”, danseres “Fame” en verrassende eigen acts. Bovendien is er een daverende surprise-act met een optreden dat u beslist niet mag missen. Het dak gaat eraf. We verklappen nog niets, maar dit wordt echt een knaller.

  Aanvang: 20:11 uur, zaal open: 19:00 uur. Gratis entree.


  16 december 2009 – We kunnen ’t inmiddels allemaal merken. De handschoenen en sjaals zijn weer uit de kleerkast, want de winter is nu echt begonnen! Nog even en dan is het Kerstmis en misschien zelfs met een flink pak sneeuw. Maar eerst is het tijd voor het Kerstconcours Kwajongen.

  Doet u ook (weer) mee op vrijdag 18 december? Inschrijven is mogelijk vanaf 19:30 uur. Aanvang stipt om 20:00 uur. Inschrijfgeld € 2,50 per persoon. Tot ziens in het MFC “Gebrook”.


  25 november 2009 – ”Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht”. De Goedheiligman is weer in het land en bezoekt uiteraard ook Nieuw-Lotbroek. Alle kinderen, groot en klein, zijn welkom om de Sint te ontmoeten. Op 29 november om ongeveer 13:50 uur arriveert Sint Nicolaas en zijn Pieten op station Hoensbroek en maakt eerst een mooie rijtoer door onze wijk. In het MFC “Gebrook” volgt dan een supergezellige kindermiddag.


  11 november 2009 – Ongelofelijk, hoe snel een jaar voorbij gaat. Voor alle Carnavalsvrienden van De Lotbroekers wordt op zaterdag 14 november in onze Narrentempel MFC “Gebrook” een supergezellige Openingszitting van het nieuwe Carnavalsseizoen gehouden. Een keur aan artiesten, waaronder Dans- en showgroep Explosion en de alombekende muzikanten van De Jubranco’s, zal de revue passeren. Natuurlijk is er ook een fantastische buut en nog veel en veel meer. Mis het dus niet. Het wordt een onvergetelijke avond, die muzikaal omlijst wordt door orkest Liberty.

  Aanvang: 20:11 uur (zaal open om 19:00 uur). Gratis entree. Alaaf Nieuw-Lotbroek!!!


  26 oktober 2009 – Liefhebbers van Halloween komen zaterdag 31 oktober ruimschoots aan hun trekken tijdens de speurtocht door onze wijk Nieuw Lotbroek. Alle Lotbroekers, zowel leden als niet-leden,familie, buren of kennissen, zijn welkom. Starttijd 19:00 uur vanaf het MFC (het MFC is reeds open om 18:30 uur). Bij terugkomst staat er een heerlijk kopje soep en een broodje klaar. Daarna is er nog de gelegenheid voor een gezellig samenzijn tot sluitingstijd aan de bar van het MFC. Leden: geen inschrijvingskosten. Niet-leden: € 2,00 inschrijvingskosten. Gaarne aanmelden bij John van de Laar: t. 045-5222341 of jgemlaar@versatel.nl. Komt u ook? Gezellig!

  O ja, vergeet vooral je zaklamp niet mee te nemen. Spannend!


  7 oktober 2009 – Op zaterdag 10 oktober gaan we weer jodelen! Het jaarlijkse Wiener Treffen staat weer voor de deur. Samen met CV De Kangeroes organiseren we dit jaar weer voor de 3e keer een supergezellige avond met muziek uit de Tiroler bergen. Het gebouw van de ANBO-Hoensbroek aan de Kastanjelaan is dan wederom de “place to be” en de zaal wordt dan omgetoverd en ingericht als ‘Grand Café’, geheel in Oostenrijkse stijl. Er zijn maar liefst 13 optredens en elk optreden duurt een half uur. In verband met het grote aantal optredens begint de avond reeds om 18:00 uur (zaal open om 17:30 uur) en duurt deze tot 24:00 uur.
  Dit mag u echt niet missen, dus wees er op tijd bij op de 10e. De entree is gratis en de consumptieprijzen zijn vriendelijk laag gehouden om de gezelligheid en de sfeer te vergroten. Auf geht’s!!


  23 september 2009 – Op zaterdag 26 september is het weer “Nieuw Lotbroek Leeft en Beweegt”. De dag – met als motto “Met z’n allen voor de buurt” - begint om 10 uur en eindigt om 16 uur. Op deze Nationale Burendag zijn natuurlijk ook De Lotbroekers van de partij en doen zelfs met een team mee aan de Zeskamp!! Het startschot voor deze Zeskamp zal om 12 uur klinken. Dat wordt lachen, gieren, brullen en mag u dus echt niet missen. Verder zijn De Lotbroekers te vinden in de Oranje Zaal in het MFC Gebrook, waar we informatie en presentaties geven over de activiteiten die we als vereniging te bieden hebben. Uiteraard ontbreekt onze Hooglustigheid Prins Wiel 2, President Wiel (Vleugels) en zijn wijze Raad van 11 niet op deze dag.

  Het speelt zich allemaal af in en rond het MFC Gebrook. Komt u ook? Gezellig!


  17 september 2009 – Wat een heerlijke zomer hebben we dit jaar! We hebben volop kunnen genieten en het ziet er naar uit dat er nog een paar warme dagen aankomen. Desondanks is het weer tijd voor de volgende activiteit in het Kwajongen-seizoen: het Herfstconcours.

  Doet u ook (weer) mee op vrijdag 18 september? Inschrijven vanaf 19:30 uur. Aanvang stipt om 20:00 uur. Inschrijfgeld € 2,50 pp. Tot ziens in het MFC Gebrook.


  8 juli 2009 – Zoals wij in het buurtblad reeds hebben vermeld kan de Kinderrommelmarkt door onvoorziene omstandigheden helaas niet doorgaan dit jaar. Wij zullen ons best doen om volgend jaar alles tijdig in goede banen te leiden, zodat we de traditionele Kinderrommelmarkt weer kunnen organiseren.

  Het bestuur van uw Ontspanningsvereniging CV De Lotbroekers wenst alle leden een hele mooie zomer toe.


  4 juni 2009 – Nog even en dan is het weer zomer. Van de eerste warme dagen hebben we onlangs al een beetje mogen genieten. De organisatie van het Kwajongen-concours vond het daarom passend als we dit jaar zouden starten met een heus Zomerconcours als logische nieuwe activiteit in het Kwajongen-seizoen. De afgelopen concoursen (Herfst-, Kerst- en Lente-) waren namelijk zowel voor alle deelnemers alsook voor de organisatie gezellige en spannende gebeurtenissen en een Zomerconcours maakt het seizoen wat dat betreft helemaal compleet.

  Vanwege andere activiteiten kan John Sauvé zich helaas niet meer bezighouden met de organisatie, maar gelukkig hebben we Lily van de Laar bereid gevonden om John’s plaats in te willen nemen. John, bedankt voor je hulp gedurende de afgelopen jaren! Lily, veel succes en bedankt dat je de vereniging wilt helpen!

  Doet u ook mee met het Zomerconcours? Vrijdag 19 juni is het zover. Inschrijven vanaf 19:30 uur. Aanvang stipt om 20:00 uur. Inschrijfgeld € 2,50 pp. Tot ziens in het MFC Gebrook.


  6 mei 2009 – De voorbereidingen van de muziek- en dansavond van 16 mei a.s. hebben inmiddels het hoogtepunt bereikt. Alles is tot in de puntjes geregeld, dus nu is het nog slechts even wachten totdat we kunnen genieten van een fantastische ‘swing’-avond met top-100 hits uit de jaren ’70, ’80 en ‘90. Coverband “Pointless” is er klaar voor. Om een goed beeld te kunnen krijgen van de te verwachten toeloop vragen wij u vriendelijk om zo snel mogelijk kaartjes aan te schaffen bij de bekende voorverkoopadressen (voor info: door-clicken op het affiche onder “Special Item”). Laat deze mooie avond niet aan u voorbij gaan en kom gezellig genieten.
  Aanvang 20:00 uur. Zaal open 19:00 uur. Tot ziens in het MFC Gebrook.


  20 maart 2009 – De lente staat voor de deur en dat betekent dat binnenkort weer het traditionele Lenteconcours (Kwajongen) wordt georganiseerd.Tijdens het afgelopen Kerstconcours beleefden maar liefst 11 koppels een superspannende, maar vooral gezellige avond. Doet u dit keer ook mee? Vrijdag 27 maart is het weer zover. Inschrijven vanaf 19:30 uur. Aanvang stipt om 20:00 uur. Inschrijfgeld € 2,50 pp. Tot ziens in het MFC Gebrook.


  5 maart 2009 - Tijdens de Carnavalsoptochten hebben de Lotbroekers zich van hun beste kant laten zien. “Sjnap uch en sjoenkel” werd door iedereen (ook de mensen aan de kant) letterlijk en figuurlijk uitgevoerd. De Carnavalssfeer zat er goed in, hetgeen met een mooie 1e prijs werd beloond. Alaaf Lotbrook!!! Klik hier voor het Special item met foto’s hierover op onze homepage.


  12 februari 2009 - Tijdens de uitreiking van d'r Uul bleek dat stadsprins Remy I was ontvoerd. Gelukkig is hij weer heelhuids terug, maar alleen onder strikte voorwaarde dat hij meetrekt tijdens de Kinderoptocht van CV de Lotbroekers op 24 februari aanstaande. Prins Remy I zegde dat graag toe, dus kom allen meedoen of kijken ('Sjnap uch en sjoenkel') op Carnavalsdinsdag.

  Het wordt weer een hele mooie Carnaval dit jaar. De Lotbroekers zijn uiteraard van de partij en hopen u allemaal te zien genieten tijdens de "dolle dagen".

  Op 21, 22, 23 en 24 februari zijn er als vanouds de gezellige carnavalsbals in Narrentempel MFC.
  Ooch Lotbroek sjoenkelt mit.

  Noteer de volgende data maar alvast in uw agenda:
  13 febr: SHC-avond
  19 febr: Kowrenne
  20 febr: Schoolcarnaval
  21 febr: Kinderoptocht
  21 febr: Sleuteloverdracht
  22 febr: Carnavalsmis
  23 febr: Optocht Hoensbroek
  24 febr: Optocht Lotbroek
  24 febr: Kindermiddag MFC
  25 febr: Hering bieëte


  22 januari 2009 - Onze hooglustigheid Prins Wiel de 2e nodigt iedereen uit om deel te nemen aan zijn receptie op zondag 25 januari a.s. vanaf 11:11 uur. Kom ook en bestook de nieuwe heerser van Nieuw Lotbroek met uw felicitaties en gelukwensen. Onze trots stralende Prins Wiel de 2e glundert nu al bij de gedachte dat er zoveel mensen naar zijn receptie komen in Narrentempel ‘MFC Gebrook’. U komt toch ook! Schrijf meteen ook een gelukwens voor Prins Wiel de 2e in ons Gastenboek


  8 januari 2009 - Zaterdag 10 januari zullen we weten wie de nieuwe Hooglustigheid van Nieuw Lotbroek wordt. Kom ook naar de supergezellige proclamatie-avond in Narrentempel 'MFC Gebrook'. Een verrassende buut, Dans- en Showgroep Explosion, Ut Niki en de fantastische Reenboagkloeb.
  DJ Roeland verzorgt de muzikale omlijsting van deze avond.
  Aanvang: 20:11 uur, zaal open: 19:00 uur


  1 januari 2009 - Wij wensen alle leden en vrienden van Ontspanningsvereniging CV de Lotbroekers een mooi en gezond 2009 toe en hopen u in het nieuwe jaar weer de mogen ontmoeten tijdens onze feestelijke en gezellige activiteiten.

  Stuur ook een nieuwjaarsboodschap. Ons gastenboek is ook voor u beschikbaar.

  Met vriendelijke groet,
  Ontspanningsvereniging CV de Lotbroekers


  17 december 2008 - Het Kerstconcours (Kwajongen) staat weer voor de deur. Afgelopen Herfstconcours beleefden maar liefst 11 koppels een spannende, maar vooral gezellige avond. Hoeveel koppels doen er dit keer mee? Vrijdag 19 december is het zover. Inschrijven vanaf 19:30 uur. Aanvang om 20:00 uur. Inschrijfgeld € 2,50 pp. Tot ziens in het MFC.


  11 december 2008 - Wie wordt de nieuwe prins van De Lotbroekers? Tja, dat weten we pas op 10 januari, maar u kunt voor € 1 wel al raden wie het straks misschien wordt. De inschrijflijst ligt vanaf 15 december achter de bar in het MFC. Op 15 december namelijk wordt de foto van onze hoogluchtigheid Prins Jos I plechtig toegevoegd aan de ere-galerij van onze Oud-Prinsen en wordt Prins ? “opgehangen”. Kom dit ook eens meemaken! We beginnen om 19:00 uur in onze Narrentempel (MFC Gebrook).


  2 december 2008 - Kaarsjes en glitter, stalletjes en ballen. Het Kerstfeest nadert met rasse schreden. Op zondag 7 december gaan vanaf 10.00 uur de deuren van het MFC weer open voor een gezellige en vooral sfeervolle kerstmarkt, die we ook dit jaar weer samen met Drumband Marijke hebben georganiseerd.


  24 november 2008 - "Hoor wie klopt daar kind'ren". De Sint is weer in het land en bezoekt natuurlijk ook Nieuw-Lotbroek. Alle kinderen zijn welkom om Sinterklaas te ontmoeten. Op 30 november om 13:53 uur arriveert de Goedheiligman op station Hoensbroek en maakt eerst een rijtoer door onze wijk. In het MFC volgt dan een gezellige kindermiddag.


  13 november 2008 - Bij Carnaval hoort de optocht en met de optocht doen we natuurlijk allemaal mee! "Sjnap uch en sjoenkel" is het motto van 2009. Op 23 november om 12:00 uur wordt in het MFC (oranje zaal) het optochtpakje uitgekozen. Meld je aan en geef je vóór zondag 17 november a.s. op bij Jacqueline Prevos (ed.prevos@versatel.nl).


  6 november 2008 - Noteer 't maar alvast in uw agenda. Zaterdag 15 november a.s. wordt weer een knotsgekke Openingsavond van het nieuwe Carnavalsseizoen met tal van geweldige artiesten en dit keer een wel héél verrassende buut!! Muzikale omlijsting wordt verzorgd door de alombekende Belvauer Jonge. Aanvang 20:11 uur (MFC) Zaal open vanaf 19:00 uur Gratis entree.


  16 oktober 2008 - Het was echt weer een supergezellige "Wiener Treffen" afgelopen zaterdag. Samen met de Kangeroes hebben we iedereen weer in hoger sferen gebracht met de mooie klanken uit de bergen. Auf geht's und Jodelahiti!


  6 oktober 2008 - Op zaterdag 11 oktober is iedereen weer welkom tijdens het supergezellige "Wiener Treffen" in het ANBO-gebouw, Kastanjelaan 140.
  Gratis entree!!
  Aanvang: 19:00 uur


  30 september 2008 - Wat een geweldige dag hebben we op zaterdag 27 september beleefd tijdens "Nieuw Lotbroek Leeft en Beweegt". Iedereen bedankt voor de medewerking en inzet. Fantastisch!!


  16 september 2008 - Op zaterdag 27 september vindt het evenement "Nieuw-Lotbroek Leeft en Beweegt" plaats van 9:30 tot 13:00 uur. Ook wij als Lotbroekers doen daar natuurlijk aan mee en nodigen u hierbij uit om met ons mee te doen. Tot ziens op de 27e!


  13 september 2008 - Het Herfstconcours (Kwajongen) van afgelopen vrijdag was een doorslaand succes. Maar liefst 11 koppels hadden zich aangemeld en beleefden een spannende, maar vooral gezellige avond. Noteer het Kerstconcours alvast in jullie agenda's: 19 december.


  1 juli 2008 - Met trots presenteren wij u hier de geheel vernieuwde website van onze vereniging. Uw reacties ter verdere verbetering zijn van harte welkom.